Püsikliendile:
Majandustarkvara Hind Klienditugi Meist Kontakt
Majandustarkvara
Personaliarvestus
Palgaarvestus
Ärianalüüsi lahendused
 

Kuidas e-arveid saatma hakata?

16.04.2019

Alates 1. juulist saab avalikule sektorile arveid saata ainult e-arvetena. Tarkvarast Tresoor on hõlpsasti võimalik e-arveid nii otse saata kui ka vastu võtta. Lisaks saab veebipõhiselt rakendada ostuarvete kinnitusringi ning ostuarvetele tunnuste märkimist (nt projekti- või üksusepõhiselt).



Eellugu: Riigikogu võttis vastu seaduse, millega riigi raamatupidamine läheb üle e-arvetele. Alates 1. juulist saab avalikule sektorile arveid saata ainult e-arvetes. Lähem info Rahandusministeriumi veebilehel https://www.rahandusministeerium.ee/et/uudised/suvest-saab-riigile-saata-ainult-e-arveid

 

Müügiarved:  Tarkvarast Tresoor on võimalik otse saata e-arveid. Selleks on meil e-arve võimekus e-arveldajaga. Nn. Tresoor – e-arveldaja lahendusega liitumisel pole kasutajal pole vaja eraldi lepingut ühegi e-arvete operaatorfirmaga. Veelgi enam: kasutaja ei pea teadma ega kontrollima, kas vastuvõtja saab e-arveid vastu võtta, või on vaja talle saata arve nt. PDF kujul.

Lühidalt: kui oled kasutusele võtnud Tresoori versiooni, kus see võimekus on, ning liitunud Tresoori kaudu e-arve teenusega, siis müügiarve väljasaatmisel (kas üksikarve või hulgi saatmisel) kontrollib programm, kas arve saajale saab saata e-arveid. Vastavalt sellele saadetakse arve automaatselt kas e-arvena, või teise  kanalisse, nt. PDF e-meiliga. Kasutaja saab vastava teate.
Märge: Tresooril on ka liides OMNIVA-ga. OMNIVA liidese kasutamisel jääb Tresoori toimimine samaks, nagu seni.

 

Ostuarved: Räägime ka arvete vastuvõtust: e-arve teenusega liitumise järel saabuvad Sulle saadetud e-arved otse Tresoori, ning hetk enne päriselt sissetõmbamist küsitakse kasutaja luba. Selleks on kasutajal ülevaade saabunud ostuarvetest vastavas vahetabelis. Ostuarved võivad olla, ja paraku praegu enamasti ongi PDF vormingus. Pakume võimalust PDF arvete digitaliseerimiseks, nii et kogu sisendvoog saabub Tresoori Sinu jaoks e-arvetena.

 

Veelgi enam: pakume võimalust rakendada ostuarvete kinnitusringi, ning ostuarvetele tunnuste märkimist (nt. osakonnad, projektid …), dokumentide manustena lisamist, teisele kinnitajale suunamist jne jne
Tresoori kinnitusring on veebipõhine, seega kinnitajatele veebibrauseris olemas.

 

Küsi lähemalt info@tresoor.ee ja anna oma huvist teada!

 

Digitaalsete tervitustega,

Tresoor Tarkvara tiim